BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 31, 2011

Kini Ku Sedar...

   Assalammualaikum w.b.t...Da lama tak update blog ni...Yela..Bkannya ada org komen pun..Em..Saya ingin cerita tentang tajuk Kini Aku Sedar..Napa saya mau cerita tentang kini aku sedar ni?Hahaha...Tiada idea bha ni sebenarnya tapi terfikir pula tentang perkara yg berlaku beberapa mggu ni..
   Saya mengaku mmg saya ada perasaan jeles dgn org2 yg ada dapat tawaran pergi masuk mana2 U dan kolej sbb saya langsung tak dapat..Dapat pun 1 je..PTPL..Sbb mcm rasa rendah diri bha bila tgk org lain dapat tawaran itu..Tawaran ini..Rasa sedih oh..

   Tapi buat pertama kali nya saya dapat "Tahniah" semasa check kemasukan Tingkatan 6..Hahaha..Rasa lucu jgk sbb selalunya "Gagal" kan atau "Tidak Berjaya"...Sebenarnya terus terang memang saya tak pernah terfikir mau masuk form 6...Tapi itu je la jalan terbaik yang ada..Terima je la kan..
   Tapi perasaan jeles 2 masih ada dan terus ada..Tak tau la napa..Mgkin masih rasa rendah diri kan..Bila belajar masuk kelas Geo..Siok la saya rasa..Sedikit je kan pelajar nya..Hehe..Rasa rendah diri 2 pun kurang da..Saya pun mula minat subjek Seni Visual..Kagum tgk gurunya Cikgu Zuraidah melukis..
   Tapi mggu lalu kawan plak dapat tawaran masuk poli..Lpas 2 saya ada kena tegur ckgu..Mcm rasa mau berhenti sekolah je..Tapi alhamdulillah hari jumaat mggu lalu datang balik semangat..Saya sedar da yg semua org ada takdir nya masing2..Mgkin bukan rezeki saya sekarang masuk U,IPG dan lain2..Mgkin yg terbaik utk saya skrg form 6..Mgkin ada peluang yg lebih baik utk saya i masa akan datang..Amin..